Voor de diverse sportgroepen zijn er door het Bestuur van SV De Zwaluwen kledingvoorschriften opgesteld die u hieronder kunt lezen.

Turnen groepen
In de reguliere gym- en turnlessen dient in verband met de veiligheid een turnpakje gedragen te worden, toegestaan met zowel korte als lange mouwen. Daarbij mag een strak turnbroekje of sportlegging gedragen worden. Sportleggings zijn tijdens wedstrijden niet toegestaan. Zowel het verenigingspak van TT-gymnastics en bijpassend broekje (beiden te bestellen via onze website), als een ander eigen turnpakje mogen tijdens trainingen gedragen worden. Voor wedstrijden is het verenigingspak verplicht. Er zijn weer nieuwe verenigingspakjes op voorraad. Bijpassende turnbroekjes zijn op wedstrijden toegestaan.  

Voor het groepsspringen geldt tijdens wedstrijden een eenheid in kledij. Dit houdt in dat turnsters allemaal hetzelfde verenigingspak dienen te dragen, en dat een turnbroekje enkel gedragen mag worden wanneer de gehele groep dit draagt. Het aanschaffen van een turnbroekje is dus raadzaam.   

Wil jij een turnpakje doorverkopen of ruilen, kun je dit doen door een mededeling te plaatsen in jouw sportgroep via de app. Vermeld hierin je telefoonnummer, zodat een geïnteresseerde contact met je op kan nemen.  

Freerun
Via onze website zijn er ook freerun tenues te bestellen. Deze tenues zullen voor de onderlinge wedstrijd in 2025 verplicht worden gesteld. Bestel deze dus via onze website.  

55+/Aerobics/Nijntje beweegdiploma 
Voor deze groep zijn er geen vaste kledingvoorschriften. Uiteraard dienen sporters in sportieve kledij deel te nemen aan de lessen.  

Trainingspak alle groepen 
Binnen de vereniging zijn wij bezig om een trainingspak te ontwerpen. Deze zullen verplicht worden bij wedstrijden. Ook kijken we naar de mogelijkheid voor alle leden van alle groepen om deze trainingspakken te bestellen. Hierover zullen wij jullie later informeren.   

Overige informatie

  • Uiteraard zijn bij alle sportlessen sieraden niet toegestaan in verband met de veiligheid (Enkel kleine knopjes)
  • In de gymzaal mogen er geen buitenschoenen gedragen worden. Sporten dient gedaan te worden op blote voeten, of op sportschoenen voor binnen
  • Lange haren dienen vast te worden gedragen
  • Om ervoor te zorgen dat de turnpakjes en tenues in goede staat blijven, dient er zorgvuldig met de wasvoorschriften om te gaan

Wij hopen op jullie medewerking en begrip.  
 
SV De Zwaluwen